Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Kot je to že običajno, ste iz medijev izvedeli, kakšne novosti prinaša najnovejši odlok vlade. V priponki objavljamo okrožnico našega ministrstva, ki podrobneje opisuje spremembe, v nadaljevanju pa navajamo najpomembnejše spremembe, ki pričnejo veljati že jutri, 8. 11. 2021, in se nanašajo na pouk v šoli.

OKROŽNICA MIZŠ, 6. 11. 2021

Pomembno:

  • Z dnem 8. 11. je za vse učence, zaposlene in ostale, ki vstopajo v šolo, obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske FFP2. Masko je potrebno nositi v vseh zaprtih prostorih in tudi pri gibanju ter zadrževanju na odprtih javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti razdalje najmanj 1,5. Zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene.
  • Izjema pri nošenju mask so otroci, ki še niso dopolnili 6 let in učenci pri pouku športa.
  • Govorilne ure, roditeljske sestanke in druge oblike dela se bo do preklica izvajalo na daljavo. Le v izjemnih primerih, ko je potreben individualni pogovor s starši, se jih lahko izvede v šoli ob upoštevanju pogoja PCT, ki se ga preverja. Torej skupne pogovorne ure, napovedane za 8. 11. (na podružnicah ) in 9. 11. 2021 (na matični šoli) ne bodo izvedene v živo, temveč na daljavo. Starše prosimo, da se na pogovorne ure najavijo po navodilih, ki so navedena na spletni strani šole (sodelovanje s starši – matična šola ter na straneh podružničnih šol).
  • Od 15. 11. naprej se bo tri krat tedensko v šoli izvajalo samotestiranje za vse učence osnovnih šol. Starši ste upravičeni do 15 testov na mesec za vsakega otroka, ki jih dobite v lekarni. Prosimo, da si jih pravočasno zagotovite. O tem, kako se bo izvajalo samotestiranje, vas bomo še obvestili, saj na podrobnejša navodila še čakamo.
  • Samotestiranje ne bo potrebno za učence, ki so bili cepljeni ali so Covid preboleli.

V zadnjih dveh tednih smo zaznali večji porast okužb tudi na naši šoli. Trenutno je v karanteni en oddelek na PŠ Črniče, minuli teden pa je  bilo doma zaradi okužb ali karantene kar 27 učencev OŠ Dobravlje. Upamo, da bomo širjenje na šoli pravočasno ustavili z dodatnimi ukrepi in tako izvajali čim dalj časa pouk v šoli. Pri tem pa resnično potrebujemo pomoč vseh staršev, ki dosledno skrbite za  izvajanje samotestiranja ter ostalih možnih ukrepov, saj le tako pravočasno zadržite učence doma ter preprečite morebitno širjenje. Šteje vsak učenec, vsak starš in vsak dan preživet v šoli.

Lepo vas pozdravljamo in želimo, da ostanete zdravi.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost