Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Za nami je prvo samotestiranje v šolah za vse učence. Z veseljem vam sporočamo, da je samotestiranje potekalo gladko in tekoče. Mlajši učenci so bili na to dobro pripravljeni, za kar gre zasluga vam, dragi starši. Pokazalo se je, da tudi prvošolci to zmorejo.

Hitro testiranje je presejalni test, ki omogoča, da pravočasno zaznamo morebitne okužbe in prepreči nadaljnje širjenje. To v veliki meri omogoča, da se pouk v čim večji meri izvaja v šoli. Učitelji, ki so bili prisotni pri samotestiranju, pa so povedali, da se sedaj na ta način počutijo bolj varne. Posebej še zaradi današnjih rezultatov, ki so skoraj 100 % pokazali negativen rezultat hitrega testa.

Obžalujemo, da vas z zamikom obveščamo o okrožnici MIZŠ, ki je prispela včeraj v večernih urah in v kateri je bila nepričakovana sprememba (še zjutraj nam je bilo zagotovljeno, da do sprememb zagotovo ne bo prišlo). Sprememba prinaša novost: v prvem izobraževalnem obdobju (od 1. do 3. razreda) je izjemoma dovoljena prisotnost staršev ob izvajanju samotestiranja. Kateri so ti izjemni primeri okrožnica ne opredeljuje. Starše prosimo za tehten premislek glede prisostvovanja samotestiranju, saj bi to po nepotrebnem pomenilo dodatno zbiranje ljudi v šolskem prostoru in vnašanje dodatne potencialne nevarnosti. Današnji dan je pokazal, da najmlajši takšno samostojnost zmorejo. Na nas pa je, da jih pri tem še krepimo in spodbujamo. Če pa boste to izjemoma želeli, je to mogoče le z izpolnjenim pogojem pct, ki se ga pokaže učitelju. V kolikor bo sledila drugačna razlaga ministrstva, vas bomo obvestili.

Še enkrat hvala vam, ker z vašim odgovornim ravnanjem prispevate, da se Covid-19 ne širi v našem okolju.

Lep pozdrav,

Mirjam Kalin

Dostopnost