Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da novi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa določajo prostovoljno samotestiranje za vse učence od 1. do 9. razreda. Samotestiranje se izvaja dvakrat tedensko v domačem okolju, praviloma ob ponedeljkih in sredah. Učenci so upravičeni do 10 HAG testov mesečno za samotestiranje, ki jih starši prevzamete v lekarnah.

Prilagamo protokol za izvajanje samotestiranja in okrožnico MIZŠ.

PROTOKOL

OKROŽNICA MIZŠ

Ukrepi glede nošenja mask za učence ostajajo enaki.

Zaradi povečanega prezračevanja v času pouka, naj se otroci ob povratku v šolo po počitnicah še posebej toplo oblečejo.

Ob tem naj dodamo, da je bilo v času počitnic kar 5 oddelkov na OŠ Dobravlje v karanteni (3. S, 4. S, 4. K, 8.a in 9.b). Zadnji skupni stik so  imeli učenci v petek, v  enem primeru v četrtek. Vsi se v torek, 2. 11. vračajo v šolo.

Starši ste nas obveščali, da je v času počitnic zbolelo še nekaj otrok iz navedenih oddelkov, pri čemer so bili nekateri pozitivni popolnoma brez simptomov. Za Covidom je zbolelo tudi nekaj otrok iz drugih oddelkov, kar pa ni vplivalo na karantene oddelkov.  Naj omenimo, da Covid ni prizanesel tudi nekaterim  učiteljem, ki so bili v kontaktu v navedenih oddelkih.

Zaradi vsega navedenega vas resnično naprošamo, da se možnosti prostovoljnega samotestiranja poslužujete dosledno, saj je to poleg že znanih ostalih ukrepov, edina stvar, ki nam ostaja, da izvajamo pouk čim več v šoli. Če je le mogoče in že imate HAG teste doma, vas naprošamo, da samotestiranje izvedete že danes ali jutri zjutraj pred prihodom v šolo.

Vsem staršem se za izraženo skrb in obveščanje najlepše zahvaljujemo. Obenem nam je žal, da s takimi informacijami prihajamo ravno v času praznika, ki za večino pomeni kratek oddih za družino in sorodnike.

Želimo vam, da ostanete zdravi, če pa Covid poseže tudi v vaše družine, naj le-ta poteka v čim blažji obliki.

Lepo vas pozdravljamo.

Mirjam Kalin, ravnateljica

Dostopnost