Skoči na glavno vsebino

Učenke izbirnega predmeta LIKOVNO SNOVANJE so se v preteklih dneh udeležile ekstempore, to pomeni, da so likovno ustvarjale na prostem. Takšno delo se po navadi zaključi še isti dan z razstavo.

 Utrinek z delavnice

V Kopru je bil mednaroden ekstempore z naslovom (Ne)odvisnost od medijev, na njem je sodelovalo več osnovnih in srednjih šol ter umetniških gimnazij. Izbrali so tudi najboljša dela, med katerimi je naša učenka Anisa Vodopivec dosegla 5. mesto. Čestitamo, prav tako tudi ostalima dvema, saj so vse tri učenke na izviren način prikazale svoje videnje na omenjeno temo. Več o dogodku na povezavi:

https://www.gimnazija-koper.si/1648 in

https://www.gimnazija-koper.si/sites/default/files/9.%20ekstempore.jpg

Eden izmed ekstempore se je odvijal na OŠ Šempas, ki se je končal z razstavo v njihovi avli. Sofija, Denise in Agnes so pokazale izjemno delo, s svojimi risbami v tehniki oglje/kreda. Zavzeto delo učenk si lahko ogledate v galeriji slik.

Zadnji ekstempore je potekal na ulicah Pirana, kjer so nastajala dela z navdihom morja. Zaključek bo v prihodnjih dneh z razstavo del v Mercator Centru v Ajdovščini. Točen datum še ni znan.

Z zadovoljstvom ugotavljam, da je čas posvečen umetnosti, dobro izkoriščen čas. In ko vstopimo v ta čas, se ta ustavi …

likovna pedagoginja Sonja Makuc

 

Dostopnost